Fördelarna med linne

Fördelarna med linne

Fördelarna är många, ett luftigt, svalt och vackert tyg som vilar avslappnande på kroppen med en fantastisk textur. Det är ett skönt alternativ med linnekläder oavsett årstid, för de passar i alla väder. Linne är naturens supermaterial som är naturligt absorberande, smutsavvisande och även antibakteriellt. Materialet transporterar bort fukt, vilket är praktiskt under heta sommardagar,

Fördelarna är många, ett luftigt, svalt och vackert tyg som vilar avslappnande på kroppen med en fantastisk textur.

Det är ett skönt alternativ med linnekläder oavsett årstid, för de passar i alla väder.

Linne är naturens supermaterial som är naturligt absorberande, smutsavvisande och även antibakteriellt.

Materialet transporterar bort fukt, vilket är praktiskt under heta sommardagar, och det tål att tvättas i upp till 80 grader men blir även rent på låga temperaturer!

Linet är miljövänligt att odla då linplantan sällan kräver bekämpningsmedel, samt trivs även i kalla klimat och den kräver minimalt med vatten.

Det är ett slitstarkt tyg som blir starkare ju mer det tvättas.

Hur sköter vi om våra linkläder på bästa sätt?

Ett tips är att blötlägga kläderna innan tvätt för att mjuka upp fibrerna och undvika så kallade brytveck. Vidare vid tvätt så bör färgerna tvättas var för sig eftersom de kan ludda av sig.

Undvik centrifugering då det kan krympa och skapa veck, krama istället varsamt ur överflödigt vatten ur tyget.

Fukta och stryk på hög värme för bästa glans.

Att bära linne

Årstiden för linnekläder är alltid rätt, användningsområden finns året om. Det gäller att mixa och matcha med färg, form och tjocklek för att anpassa till rätt humör och årstid.

Det finns linnekläder som är tunnare och sprödare vilket ger en mer somrig känsla. Tillsammans med ljusare färger så kan det ge en härligt fräsch look som gör sig väl under solens strålar i en sval sommarbris.

Att tillsätta en varmfärgad kostym eller en värmande kavaj alternativt kofta i en mer dov färg ökar känslan av mer höst och vinter. Tillsätt då gärna mörkare skor i utbyte av de lätta sandalerna eller de ljusa loafers som var aktuella till sommarens linnekläder.

Linne är alltid rätt och den sköna känslan som detta underbara material ger är oslagbar!

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel