Underlätta ditt barns vardag Det är inte lika lätt för alla barn att snabbt och smidigt komma iväg till skolan. Det kan ta en stund för mindre barn att komma i kläderna och det finns vissa saker du som förälder kan göra. Ett exempel är att lägga fram kläderna som ditt barn ska ha på

Underlätta ditt barns vardag

Det är inte lika lätt för alla barn att snabbt och smidigt komma iväg till skolan. Det kan ta en stund för mindre barn att komma i kläderna och det finns vissa saker du som förälder kan göra. Ett exempel är att lägga fram kläderna som ditt barn ska ha på sig i institutionen dagen innan. Andra små tricks i vardagen är att köpa skosnören som underlättar för barnet att få på sig skorna. Det finns sk spiralskosnören bl.a som gör att barna lätt kan trä på sig skorna och inte behöver hålla på och knyta dem.

Det är såklart en bra idé att lära sina barn att knyta sina skosnören men fram tills att de kan det så kan det vara en bra idé att använda sig av dessa hjälpmedel. Det finns också andra hjälpmedel till mindre barn så att de lättare kan sätta på sig kläder. Ett annat tips är tvådelade ytterkläder. Det är lättare för barnet att först sätta på sig ett par ytterbyxor och sen en jacka än att försöka komma i en overall.

Rent generellt när det gäller att underlätta sitt barns vardag betyder det faktiskt inte att man ska hjälpa dem för mycket för då gör man dem en björntjänst. Det viktigaste är att lära dem att hjälpa sig själva. Det ger dem en upplevelse av succé.

Att bre sin egen smörgås är även det ett bra exempel på självhjälp. Tänk över möjliga situationer som ditt barn faktiskt kan klara och träna dem på att göra så mycket som möjligt själv. Andra situationer kan vara att barnet sjäv vässar pennor som ska med till skolan och se att allt som ska vara i pennskrinet ligger där.

Ju mer saker ditt barn klarar själv, desto roligare kommer barnet tycka att det är.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel