Inred med mysiga mattor

Inred med mysiga mattor

Vill du få till en lyxig men ändå mysig atmosfär hemma? Då behöver du mattor av alla de slag! En enkel matta kan lyfta ett rum till en helt ny nivå. Oavsett om du vill få till en kontrast till resten av rummet eller helt enkelt bara göra det lite varmare och mysigare är en

Vill du få till en lyxig men ändå mysig atmosfär hemma? Då behöver du mattor av alla de slag! En enkel matta kan lyfta ett rum till en helt ny nivå.

Oavsett om du vill få till en kontrast till resten av rummet eller helt enkelt bara göra det lite varmare och mysigare är en matta svaret!

Välj alltid en större storlek än vad du tror

Detta gäller alla rum. Det spelar ingen roll om du är ute efter en matta till vardagsrummet, matsalen eller sovrummet. En större matta är alltid det bättre valet.

Sovrummet

Mattan ska helst gå under hela sängen och sticka ut minst 50 cm på tre sidor av sängen, då sänggaveln oftast står mot en vägg.

Vardagsrummet

Det är snyggast om alla möbler får plats på mattan och gör soffgruppen till en egen ö i vardagsrummet.

Matsalen

Mattan bör sticka ut minst 70 cm på alla sidor av bordet. Det finns inget mer irriterande än en stol som har ett eller två ben utanför mattan.

Uteplatsen

Här går det att frångå alla “regler”. Men det är väldigt snyggt med en riktigt stor matta på uteplatsen!

Vilken form är du ute efter?

De allra flesta av oss går för en rektangulär matta, det är trots allt det vanligaste. Men om du vill bryta av tristessen och inreda lite annorlunda bör du se efter runda mattor.

En rund matta skapar en helt annan atmosfär än en rektangulär matta. Den mjuka kurvorna hos en rund matta mjukar upp hela rummet!

Skapa ett färgtema

Om du väljer en matta med lite färg i, se då till att du investerar även i andra dekorationer som fångar upp färgerna i mattan. Annars ser mattan lätt malplacerad ut.

Övriga dekorationer behöver absolut inte vara stora, det kan räcka med ett par soffkuddar och några ljushållare för att knyta ihop färgtemat i ett rum!

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel