Träna med hjälp av ett träningsband

Träna med hjälp av ett träningsband

Du som vill stärka din kropp på ett bra sätt kan göra det genom att använda ett så kallat träningsband. Det är ett slags gummiband kan man säga och finns i många olika modeller och varianter. Ibland så kallas det även för fitnessband eller powerband. Fördelen med detta träningsredskap är att du kan ha med

Du som vill stärka din kropp på ett bra sätt kan göra det genom att använda ett så kallat träningsband. Det är ett slags gummiband kan man säga och finns i många olika modeller och varianter. Ibland så kallas det även för fitnessband eller powerband. Fördelen med detta träningsredskap är att du kan ha med dig det överallt. Det är perfekt att använda hemma, eller ta med dig på resan om du får en stund över och vill träna. Det finns inga begränsningar vad du kan göra med ett träningsband, din fantasi är det som sätter gränserna.

Fördelar med träningsband

Ett träningsband kan ge dig en mycket funktionell tärning. Diu kan använda den för hemmaträning, för rehabilitering, i fitnessklasser eller när du gör crossfits. Du kan använda dig av detta band för att göra olika sorters styrketräningsövningar. Bandet kan användas löst som det är eller genom att du fäster det i ett fast föremål. Det finns många olika övningar att göra med hjälp av ett sådant här band. Du kan därmed träna hela din kropp.

Övningar att göra med ditt träningsband

En övning du kan göra med ditt träningsbands är knäböj. Det för att träna framsida lår och din sätesmuskulatur. Ställ dig med båda dina fötter uppe på bandet med en höftbredds avstånd och bandet under fötterna. Sedan håller du i båda ändar av gummibandet och det över skuldrorna. Se till att lägga kroppstyngden på hälarna. Se även till att skjuta ut rumpan bakåt och sätt dig ner så långt du kan. Upprepa detta 12 gånger. Vila och kör serien två gånger till.

Biceps curl är en annan övning, som tränar framsidan av armarna. Då ska du stå upp, ha en rak rygg och hålla varje ände av bandet. Ju längre du klarar av att hålla, desto tyngre blir det. Böj armarna upp mot dig. Stanna innan du når viloläge och sträck ut armarna hela vägen ut efter varje repetition.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel