Spara pengar i år

Spara pengar i år

När du känner dig nere ekonomiskt är det svårt att ta sig ur cykeln. Du har inte pengar för att betala den där räkningen, så du missar ytterligare en räkning, vilket leder till en förseningsavgift och ytterligare en räkning. Det är lätt att gå ner sig mer och mer i början på året då ekonomin

När du känner dig nere ekonomiskt är det svårt att ta sig ur cykeln. Du har inte pengar för att betala den där räkningen, så du missar ytterligare en räkning, vilket leder till en förseningsavgift och ytterligare en räkning. Det är lätt att gå ner sig mer och mer i början på året då ekonomin för många av oss svenskar krisar.

Tips 1: åk kollektivt

Om du har tillgång till kollektivtrafik i närheten där du bor kan du spara en hel del pengar på bensin, parkering och underhåll av bilen. För en bråkdel av kostnaden för att äga en bil kan du komma från en sida av staden till den andra, till jobbet och tillbaka och till barnens fritidsaktiviteter kommunalt. Varje gång du kan lämna bilen hemma, försök att göra det. Du kommer bli förvånad i slutet på månaden hur mycket pengar detta sparar.

Och om du kan spara pengar på att minska bilåkandet, är det bara en bråkdel av de pengar du skulle spara på bensin och underhåll och liknande om du kan avstå från att köpa en bil helt. Delningstjänster som Uber tex gör det enklare än någonsin att bo bilfritt i större städer, så att du istället kan hyra en bil när du behöver det och annars åka kommunalt. Har du också möjlighet att cykla där du bor? Ännu bättre! I städer med mycket trafik (vilket är de flesta nuförtiden) är det inte bara billigare men också ofta snabbare att ta cykeln. Och din hälsa påverkas såklart också positivt.

Tips 2: att byta abonnemang

Vi alla använder mobiltelefonen dagligen vid ett flertal tillfällen – ofta mer än vi behöver. Att spara pengar genom att byta till ett mer fördelaktigt mobilabonnemang kan spara dig hundratals kronor i månaden, pengar som du kan använda till annat. På comper.no kan du enkelt jämför och se vilket abonnemang som passar dig bäst och på så sätt spara pengar.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel