Varför kontinentalsängar är på modet

Varför kontinentalsängar är på modet

Kontinentalsängen gör nu sitt intåg i Sverige. På ett så typiskt svenskt sätt har vi haft mycket enkla sänglösningar i Sverige. Det har ofta bara varit en resårmadrass med ben på, inte ens en sänggavel har vi många gånger haft. Det är därför på tiden att svenskarna börjar ta sina sängar på lite mer allvar.

Kontinentalsängen gör nu sitt intåg i Sverige. På ett så typiskt svenskt sätt har vi haft mycket enkla sänglösningar i Sverige. Det har ofta bara varit en resårmadrass med ben på, inte ens en sänggavel har vi många gånger haft. Det är därför på tiden att svenskarna börjar ta sina sängar på lite mer allvar. Det är sett ur den synvinkeln därför inte så konstigt att nya sänglösningar gör ett snabbt intåg i Sverige. En av dessa lösningar är just kontinentalsängen.

Vad är en kontinentalsäng

En kontinentalsäng karakteriseras av att den är uppbyggd med flera lager. Kontinentalsängen är därför möjlig att anpassa lite beroende på hur användningen av den förändras. Ett exempel är att om man delar sin säng med en annan person så kan man ha två olika resårmadrasser i sängen så att vardera partnern får sin sömn optimerad. Ovanpå dessa madrasser har man sedan en tunn bäddmadrass som gör att allting blir en enda enhet.

Varför är kontinentalsängen så bra

Kontinentalsängen är en bra säng för god nattsömn och det är förstås det allra viktigaste med en säng, att den är skön och effektiv att sova i. Att sängen också ser bra ut och utgör en prydnad för sovrummet gör inte saken sämre.

Kontinentalsängen är en utmärkt säng just för den flexibilitet som det ger att ha en säng i flera lager som lätt kan anpassas men det finns fler fördelar. En hög säng är bekvämare att lägga sig ned i och att stiga ur på morgonen. Det är lättare att vrida sig ur sängen så att man redan står på golvet jämfört med att behöva ta sats och stiga upp.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att sängen är extremt viktig för att vi ska fungera bra under dagarna och kontinentalsängen är i detta avseende ett välkommet tillskott på den svenska marknaden för sängar.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel