Kepsen nu och då

Kepsen nu och då

Idag är det inte ovanligt att se kepsar på både killar och tjejer. Det var dock redan under 1800-talet som den för första gången dök upp. Den var då en huvudbonad för basebollspelare som ville hålla solen borta från ögonen, men även för att på enkelt sätt visa upp lagets logotyp. Sedan dess har det

Idag är det inte ovanligt att se kepsar på både killar och tjejer. Det var dock redan under 1800-talet som den för första gången dök upp. Den var då en huvudbonad för basebollspelare som ville hålla solen borta från ögonen, men även för att på enkelt sätt visa upp lagets logotyp. Sedan dess har det hänt en hel del i kepsvärlden. Det är inte basebollkepsar man använder utan det finns även andra varianter. Bland annat så kallade gubbkepsar, truckerkeps, hip-hop keps med mera. När det gäller kepsar finns det många bra av märket New era cap. En keps idag är inte bara för att hålla solen borta utan en modegrej, eller accessoar om man så vill. Även om det är vanligt inom sporter idag att ha på en keps, så är det minsta lika vanligt att se dem ute på stan. Den som vill ha en moderiktig accessoar, den gör rätt i att skaffa sig en eller flera kepsar att byta av med efter tillfälle.

Keps som accessoar

Kepsen hör idag hemma i olika världar och kulturer. Det är allt från hiphoppare till modelejon som bär dem. Tack vare det så finns det grymt många olika kepsar idag, som skiljer sig åt i utseende och modell. En del trender har kommit och gått, andra stannar kvar. Just basebollkepsen är en keps som inte gått ur tiden. En keps som är mycket populär just nu är annars det som just kallas för gubbkeps. På engelska heter den flat cap. Denna keps har också en lång historia och har sitt ursprung i Storbritannien, där den var poppis under 1880-talet. Att denna variant av keps åter igen är på modet kan vi nog tacka tv-serien Peaky Blinders för. De har just sådana kepsar på sig, fast med insydda rakblad. Det är dock inget som finns i dagens sådana kepsar!

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel