Fidget leksaker för stora och små

Fidget leksaker för stora och små

Du kanske har hört talas om så kallade fidget spinner? Den var från början en kul kontors-ploj kan man säga. Men med tiden blev den poppis lite varstans samt att man började även utveckla en mängd olika varianter av fidget leksaker. Man kom även på att den var bra för mer än bara att leka

Du kanske har hört talas om så kallade fidget spinner? Den var från början en kul kontors-ploj kan man säga. Men med tiden blev den poppis lite varstans samt att man började även utveckla en mängd olika varianter av fidget leksaker. Man kom även på att den var bra för mer än bara att leka med. Fidget leksaker är även bra om du är stressad, nervös, orolig eller har en diagnos så som adhd eller asperger. Genom att kunna sitta och pilla med en fidget toy istället för att nervöst skaka sina ben eller klicka loss på pennan, så är det lättare att få fokus och koncentrera sig bättre. Det fungerar väl för både barn och vuxna.

Olika varianter av fidget leksaker

Den första varianten av en fidget leksak, det var då fidget spinnern. Den består av ett kullager och tre blad som sticker ut. Ibland kan den även ha fler blad än så. Materialet den är tillverkad i, det varierar, så den kan vara tillverkad i plast, stål, aluminium med mera. Numera finns det många olika varianter av fidget leksaker att hitta. Bland annat finns Fidget cube, pop it eller stressbollar.

Varianten som kallas för pop it är som en slags platta, med bubblor. Den kan användas lite på samma sätt om att klämma sönder bubbelplast, som är ett förpackningsmaterial. Med en pop it, så blir det ett poppande ljud, när de trycks ner. Sedan är det bara vända på den och poppa loss igen!

Bland fidget leksaker finns det idag även små figurer så väl som de finns en masa former som det går att göra olika tricks med. Det finns till exempel smarta magnetringar, som går att snurra fingrarna. Sedan finns det kuber och bollar som man kan klämma på.

En fidget cube består just av en kub, som har olika knappar, spakar, reglage i en massa olika färger. Den är bra att ha om du vill pilla på olika saker för att du ofta är rastlös.

Håll händerna sysselsatta

Många av fidget leksakerna, de har utformats för att man ska kunna pilla, fippla, klicka, snurra och så vidare på dem, för att ha händerna sysselsatta. Det för att slippa ge sig på att pilla på annat. Att använda sig av fidget leksaker brukar även vara bra för att höja koncentrationen. Bland annat kan det bli lättare att sitta och lyssna på ett föredrag eller en lärare om man har en fidget i händerna att greja med samtidigt.

Barn som är stressade eller hyperaktiva kan ha stor nytta av dessa leksaker, men de passar även bra för vuxna som även de har problem med stress eller oro. Det kan vara bra att satsa på att ha ett gäng med olika fidget toys hemma.

Du som vill köpa en fidget toy till dina barn eller till dig själv, du kan hitta det hos MasterCubeStore. Där har du även ett brett utbud av Rubiks kuber, samt andra kul IQ-pussel för stora och små!

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel