Rekommenderade utemöbelgrupper

Rekommenderade utemöbelgrupper

Äntligen har det blivit dags att välkomna sommaren in i våra hus och hjärtan. Det har blivit dags för långa kvällar ute i kvällssolen med ett glas vin i handen sittandes i goda vänners lag iklädda i vackra sommarkläder. Vad saknar i den bilden? Vi har den självklara välklippta trädgården. Men visst går det inte

Äntligen har det blivit dags att välkomna sommaren in i våra hus och hjärtan. Det har blivit dags för långa kvällar ute i kvällssolen med ett glas vin i handen sittandes i goda vänners lag iklädda i vackra sommarkläder.

Vad saknar i den bilden? Vi har den självklara välklippta trädgården. Men visst går det inte att ha en perfekt sommarkväll utan passande utemöbelgrupper.

En utemöbelgrupp har flera beståndsdelar, oftast finns det ett trädgårdsbord och stolar som i vissa fall kan kompletteras med soffor och bänkar i samma stil.

Stilar i olika färger och former

Ett brett utbud av utemöbler som varierar i storlekar, priser och tillverkningsmaterial går att hittas på dagens marknad. När du ska välja din utemöbelgrupp är det viktigast att ta hänsyn till husets stil och inredning för att skapa en bra enhetskänsla.

Hur vill du att trädgården ska se ut? En lantligare look inspirerat av franska cafékulturen kanske kräver rutiga dynor. En större trädgård kan gott och väl rymma lite mer robusta trämöbler med ett långt bort där flera gäster kan få plats.

Textilierna spelar en stor roll för möblemanget. Kuddar och dynor med vacker design skapar den rätta känslan på ett enkelt och behagligt sätt. Det finns inget rätt och fel. Det är upp till dig att inreda en magisk trädgård.

Underhållet är viktigt

Att underhålla trädgårdsmöblerna är ett måste. Vissa möbler är mer kräsna än andra. Till exempel kräver trämöbler oljning för att förlänga dess livslängd. Dessutom ska dem hållas borta från regnet. Billigare och en mer lättskött variant är givetvis plastmöblerna. Dock är det betydligt skönare att faktiskt sitta i trämöbler så det gäller att överväga underhållets svårighetsgrad med bekvämlighetsgraden.

Tänk på att dynor och kuddar inte tål regn eller andra hårda väderslag. Oavsett tillverkningsmaterial ska textilierna alltid hållas inomhus när hösten börjar närma sig. Avse gärna plats för dem och håll dem borta från mögel och starka dofter.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel