Snygga MC-kläder

Snygga MC-kläder

Utbudet av MC-kläder har ökat enormt de senaste åren. Att skydda sig är en självklarhet men även att kläderna ska passa din körstil, motorcykeln och att de har en bra passform. Vi berättar hur du kan tänka när det gäller MC-kläder. En fråga om säkerhet Att investera i motorcykelkläder handlar i första hand om att

Utbudet av MC-kläder har ökat enormt de senaste åren. Att skydda sig är en självklarhet men även att kläderna ska passa din körstil, motorcykeln och att de har en bra passform. Vi berättar hur du kan tänka när det gäller MC-kläder.

En fråga om säkerhet

Att investera i motorcykelkläder handlar i första hand om att investera i din säkerhet. Rätt kläder med rätt passform är lika viktigt som att byta motorolja i början av våren. Klädernas viktigaste funktion är att fungera som skyddskläder vid en krock eller ett fall, dessutom ska de vara bekväma och inte begränsa din rörlighet. En stor del av hemligheten bakom bra motorcykelkläder som skyddar ordentligt är valet av material. Ett viktigt material är kevlar, ett av de starkaste och tåligaste vävda materialen som finns. Det finns även cordura och 4 Season, som även de är kända för sin enorma slittålighet. Fördelarna med de här materialen är att de inte bara skyddar. De är dessutom mycket lättskötta. När fläckar eller dylikt uppstår, rengörs de enkelt med lite ljummet vatten och en trasa.

Snygga och säkra MC-kläder

Ett bra grundplagg är allväderskläder. Dessa är bra MC-kläder för året runt cykling. Både allvädersbyxor och allvädersjackor står emot bra mot lätt regn. Naturligtvis finns det moderiktiga fullkevlar-bomberjackor för motorcykelkörning under vår, sommar och höst. Även kevlar-hoodie både till herr och dam. Letar du efter skjortor så rekommenderas kevlar-skjortor där det sitter kevlartyg i hela skjortan. För MC-byxor är det viktigt med höft- och knäskydd. Gärna flyttbara med kardborreficka för perfekt passform. Här finns naturligtvis mängder med olika varianter såsom allvädersbyxa och skinnbyxa (med eller utan snörning på sidan). En bra MC-jacka är ett måste för dig som kör MC eller åker med som passagerare. Det är viktigt att den ger rätt skydd och lika viktigt att den är rörlig tack vara bra material och passform. Det finns naturligtvis MC-jackor i skinn likväl som allvädersjacka.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel