Till dig som ska bli mamma – mer om amnings bh

Till dig som ska bli mamma – mer om amnings bh

Att köpa sig en bekväm och funktionell BH när du precis blivit mamma är väldigt viktigt. De flesta upplever en förändring av bröstens storlek och form under graviditeten. Sanningen är att både form och storlek kan ändras ytterligare när du börjat amma. Hur hittar du rätt amning bh ? Läs gärna vidare för att vi berättar

Att köpa sig en bekväm och funktionell BH när du precis blivit mamma är väldigt viktigt. De flesta upplever en förändring av bröstens storlek och form under graviditeten. Sanningen är att både form och storlek kan ändras ytterligare när du börjat amma. Hur hittar du rätt amning bh ? Läs gärna vidare för att vi berättar mer om det härnäst.

Helt en stretchig och flexibel modell

Hur ska en amnings bh vara för att passa dig? Här kommer några grundregler du bör följa:

  • Inga skav – välj en flexibel seamless-BH. Hoppa över byglar eller sömmar som skaver. BH:n ska kännas skönt även när du ammar nattetid.
  • Modellen ska kunna knäppas ordentligt – BH:n nederkant kan töja sig med tiden. Därför är det bäst att prova den med yttre hyskorna uppknäppta.
  • Sträck på armarna när du provar din BH. Luta dig framåt och bakåt. Ifall den känns bra och ger stöd så är det den rätta modellen för dig.
  • Justera axelbanden och spänn dem. Sitter dem bra? Då har du hamnat rätt.
  • Kupan ska inte rynka sig över bysten.
  • Välj en färg som du tycker om, du ska kunna känna dig både bekväm och vacker.

Det finns gott om olika modeller du kan välja mellan och det går att handla både på nätet eller i butik.

Köper du en BH när du är gravid?

Många väljer att köpa amning bh innan barnet kommit och det är inte mer än rätt. När det lilla föds har man inte lika mycket tid för inköp. I sådana fall kan det dock vara lite svårare att köpa rätt storlek. Hur hanterar du den situationen? Köp helst en storlek större än den du har nu. Tänk på att bröstens storlek förändras och du kan behöva amningsinlägg vilket gör att mer bh:n ska ge utrymme för det.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel