Vilka kläder ska jag träna i?

Vilka kläder ska jag träna i?

Om du tränar är det bra att ha rätt sorts träningskläder. Det kan nämligen göra en stor skillnad. Träningsplagg finns det gott om idag och det för träning ute så väl som då du tränar på gymmet. En av de viktigaste sakerna att tänka på är materialet. Bomull är ofta det vi bär till vardags,

Om du tränar är det bra att ha rätt sorts träningskläder. Det kan nämligen göra en stor skillnad. Träningsplagg finns det gott om idag och det för träning ute så väl som då du tränar på gymmet. En av de viktigaste sakerna att tänka på är materialet. Bomull är ofta det vi bär till vardags, men det är inte lika bra då vi tränar. Det är bättre att satsa på funktionsmaterial, alltså material som andas. Sådana plagg leder bort svetten på ett bra sätt, samt att det även kan hålla dig varm om du tränar utomhus. Det är inte bara kläderna du bör tänka till extra på, det är även viktigt att välja rätt skor. Tänk även på att välja rätt sorts strumpor till dina fötter! Sedan, om du är kvinna, så är det viktigt att ha ett bra stöd för bysten. Det finns många bra sport-bh:ar att välja mellan.

Saker att tänka på då du väljer träningskläder

När du ska välja träningskläder & tights så är det bra att välja plagg som är bekväma att bära samt att de ska sitta bra på kroppen. Du bör inte köpa kläder för träning som skaver eller sitter åt alldeles för mycket. Det bör vara kläder som gör att du kan röra dig fritt och helt obehindrat. Men tänk även på att inte ha för löst sittande kläder heller. Om du tränar ute en hel del, satsa då på trelagersprincipen. Du bör då ha ett första lager i form av ett underställ. Den bör vara i syntet, så att den absorberar fukt samt att den värmeisolerar kroppen. Andra lagret är till för att isolera och att du ska behålla kroppsvärmen. Du kan ha en syntettröja i lite tjockare material och värmande tights för benen. Yttre lagret kan du ha en bra jacka, som är vind- och vattenavvisande.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel