Investera i en utedusch som ger dig varmt vatten

Investera i en utedusch som ger dig varmt vatten

Tänk dig att du efter en lång och svettig sommardag i trädgården kan duscha i det fria och fortfarande befinner du dig i din egen trädgård. Låter inte det härligt? Vi berättar hur du kan realisera din utedusch med varmt vatten utan dyrbara alternativ. Vad är en utedusch? Först måste vi definiera vad egentligen en

Tänk dig att du efter en lång och svettig sommardag i trädgården kan duscha i det fria och fortfarande befinner du dig i din egen trädgård. Låter inte det härligt? Vi berättar hur du kan realisera din utedusch med varmt vatten utan dyrbara alternativ.

Vad är en utedusch?

Först måste vi definiera vad egentligen en utedusch är. Det enkla svaret är att det är en dusch som du installerar utomhus. Det handlar om att kunna duscha ute i den fria naturen och känna vinden mot din hud samtidigt som du schamponerar ditt hår. Låter det kallt? Det finns mängder av olika typer av utedusch med varmvatten.

Alternativ 1

En av de mer vanliga utomhusduscharna som ger dig varmt vatten har en gasolvattenberedare som på ett mycket effektivt men gynnsamt vis kan värma upp vattnet. Det har den stora fördelen att det går snabbt att få till varmt vatten och man slipper stå utomhus och vänta på att vattnet ska få upp hettan, det är också bättre för miljön än när man behöver spola länge innan vattnet blir varmt. 

Alternativ 2

Ett annat alternativ är en soluppvärmd utomhusdusch. En soluppvärmd utedusch syftar på en trädgårdsdusch där vattnet värms upp av solens energi. Du bör därför alltid installera den här sortens dusch på en plats som har rikligt med solljus. Du ansluter din trädgårdsslang till den soluppvärmda duschen, och sedan fylls duschen upp med omkring 20 liter vatten beroende på vilken duschmodell du väljer.

Alternativ 3

En tredje lösning är en trädgårdsdusch. En dusch som enkelt installeras i din trädgård. Den består av ett duschhuvud, vattenledningar och ventiler. Vattnet kan komma från en trädgårdsslang, alternativt kan källan vara samma som din bostad har. En trädgårdsdusch kan vara sluten eller inte, ha golv och hyllor – den kan se ut precis som du önskar att den gör. 

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel