Snart dags för jultröjan

Snart dags för jultröjan

Ni är väl med på trenden med jultröjor? ”Ugly Christmas sweater” som fenomenet också kallas. Det finns hur stort sortiment som helst i den här kategorin. Visst är det skönt att man slipper klä upp sig till julafton, utan istället kan ta på sig en mysig tröja och ändå vara hur julfin som helst. Varför

Ni är väl med på trenden med jultröjor? ”Ugly Christmas sweater” som fenomenet också kallas. Det finns hur stort sortiment som helst i den här kategorin. Visst är det skönt att man slipper klä upp sig till julafton, utan istället kan ta på sig en mysig tröja och ändå vara hur julfin som helst. Varför inte skaffa ett par redan nu, så kan du ha den på firmafesten vid jul. Ska ni ha lite julspex där man kan vinna olika korgar, kan du med fördel låta en jultröja ingå. Ger du dem i julklapp är du nästan garanterad en rolig kväll när de olika personerna ska prova sina tröjor. Du kan bla se mer här där du hittar ett axplock.

Hur uppstod den här trenden?

Det kommer förstås från den stora kontinenten i väst, och uppstod redan på 80-talet. Då kallades de för “jingle bell sweaters”. Varför den senare har blivit känd som ”ugly” är lite svårare att se. Det verkar inte vara någon som vill ta åt sig äran för att ha skapat detta. Hur som helst så hade man en helt speciell ”ugly Christmas sweater – party” i Vancouver i 2002, som sedan blivit tradition. Här firar man varje år en jultröjsfest där dresscoden förstås är ”ugly Christmas sweater”. Det är en välgörenhetsfest, där man samlar in pengar till en fond som uppfyller önskemål för barn med livshotande sjukdomar. Killarna som skapade det här evenemanget, Chris Boyd och Jordan Birch, har faktiskt registrerat beteckningen ”ugly christmas sweater” som trademark. Så även om vi kallar tröjorna så, får man akta sig för att skriva det i en produkttext.

Den här jultröjan är dock en helt ny trend på våra breddgrader. Och visst är den rolig? Du kan förstås starta din egen välgörenhetsfest, men du kan också bara använda tröjorna, som vi skrev om i början. GodJul!

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel